Ruimte voor de Rivier Deventer

Deventer heeft sinds september 2015 een nieuw vormgegeven uiterwaardenpark, dat ruimte geeft aan de IJssel. In de voorafgaande jaren hebben de landschapsarchitecten van Royal HaskoningDHV in het kader van het project ‘Ruimte voor de Rivier’ een inrichtingsplan gemaakt voor de verschillende uiterwaarden rondom Deventer. Naast  een klimaatbestendig uiterwaardenontwerp, is er veel aandacht besteed aan de verschillende vormen van recreatie zoals wandelen, struinen, vissen, varen en zwemmen.

In het ontwerp is veel aandacht besteed aan de inpassing rondom De Worp, een historisch stadspark in de uiterwaard tegenover de stad Deventer. Het IJsselhotel en de aanlegplaats voor de veerpont bij De Worp hebben een nieuwe, prominente plek gekregen aan de rivier.

 

Johanna Bouma

Johanna Bouma Ir.

T +31 88 348 9094 | M +31 6 12 68 2320 | E johanna.bouma@rhdhv.com